Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Náš tip:
Ak máte doma čerstvé mango, neváhajte ho použiť. Nakrájajte ho na malé kocky a pridajte k ovocnej zmesi zmiešanej s cukrom, škoricou a škrobom. Čerstvé mango je po upečení sladké a šťavnaté.
Ovocné dobroty
Keď chystáte každé ráno svojim deťom raňajky a desiate, určite viete, že najzložitejšou časťou celého procesu je vymyslieť, čo prichystať. Aby to bolo chutné a podľa možnosti aj zdravé. Kaše, müsli, lievance či domáce nátierky... Medzi zdravé raňajkové tipy môžete určite zaradiť aj našu zapekanú mrveničku s ovocím.
Exotické ovocie na raňajky vám pripomenie letnú dovolenku. Mango môžete použiť nielen do crumble, ale aj do raňajkového smoothie alebo si ho pripraviť na panvici spolu s horúcimi malinami.
A nielen exotické sušené ovocie, ale aj sušené jabĺčka sú vhodné do crumble. Výborná je verzia s čerstvými jablkami v kombinácii so sušenými a s veľkým množstvom voňavej škorice.
Mrazené ovocie necháme mierne roztopiť.
Sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. O pár minút vodu vylejeme.
Mrazené aj sušené exotické ovocie zmiešame s cukrom, škoricou a škrobom.
Pripravíme si zapekaciu misku na pečenie a poriadne ju vytrieme maslom.
Cesto na posýpku si pripravíme dôkladným zmiešaním všetkých surovín – ručne si „vymiesime“ mrviacu sa posýpku.
Ovocie zmiešané s cukrom nasypeme do vymastenej misky, posypeme mrveničkou a dáme piecť do rúry na cca 25 až 30 minút na 180 °C, kým mrvenička nebude mať zlatistú farbu.
Podávame ešte teplé a pokojne priamo zo zapekacej misky.