Recepty Crumble z mrazeného ovocia, orechov a sezamu

Suroviny

Ovocná zmes:
400 g mrazenej zmesí lesných plodov (maliny, ríbezle, jahody…)
2 PL trstinového cukru
1 PL medu
2 ČL kukuričného škrobu
2 ČL mletej škorice
Posýpka:
100 g zmesi orechov (nasekaných - vlašské, lieskovce, mandle…)
100 g ovsených vločiek
50 g sezamu (bieleho)
50 g masla
100 g trstinového cukru
Sušené exotické ovocie 150g
50 g sušeného manga
50 g sušených marhúľ
50 g sušených banánov

Popis

Náš tip:
Ak máte doma čerstvé mango, neváhajte ho použiť. Nakrájajte ho na malé kocky a pridajte k ovocnej zmesi zmiešanej s cukrom, škoricou a škrobom. Čerstvé mango je po upečení sladké a šťavnaté. 

Ovocné dobroty 
Keď chystáte každé ráno svojim deťom raňajky a desiate, určite viete, že najzložitejšou časťou celého procesu je vymyslieť, čo prichystať. Aby to bolo chutné a podľa možnosti aj zdravé. Kaše, müsli, lievance či domáce nátierky... Medzi zdravé raňajkové tipy môžete určite zaradiť aj našu zapekanú mrveničku s ovocím. 

Exotické ovocie na raňajky vám pripomenie letnú dovolenku. Mango môžete použiť nielen do crumble, ale aj do raňajkového smoothie alebo si ho pripraviť na panvici spolu s horúcimi malinami. 

A nielen exotické sušené ovocie, ale aj sušené jabĺčka sú vhodné do crumble. Výborná je verzia s čerstvými jablkami v kombinácii so sušenými a s veľkým množstvom voňavej škorice.

Postup

1

Mrazené ovocie necháme mierne roztopiť.

2

Sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. O pár minút vodu vylejeme.

3

Mrazené aj sušené exotické ovocie zmiešame s cukrom, škoricou a škrobom.

4

Pripravíme si zapekaciu misku na pečenie a poriadne ju vytrieme maslom.

5

Cesto na posýpku si pripravíme dôkladným zmiešaním všetkých surovín – ručne si „vymiesime“ mrviacu sa posýpku.

6

Ovocie zmiešané s cukrom nasypeme do vymastenej misky, posypeme mrveničkou a dáme piecť do rúry na cca 25 až 30 minút na 180 °C, kým mrvenička nebude mať zlatistú farbu.

7

Podávame ešte teplé a pokojne priamo zo zapekacej misky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept