Recepty Čokoládovo-višňové vafle so šľahačkou

Suroviny

170 ml mlieka
190 g hladkej múky
8 PL slnečnicového oleja
1 PL krupicového cukru (kopcovitá PL)
1 ČL prášku do pečiva (kopcovitá ČL)
½ ČL soli
3 vajcia
1 téglik smotany 30%
čokoládový dressing
višňový džem

Popis

Postup

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme pevný tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Múku preosejeme, zmiešame s olejom, žĺtkovou penou, mliekom, práškom do pečiva a soľou. Zmes vyšľaháme, aby bola hladká. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielok a premiešame. Cesto nalejeme do vaflovača a upečieme. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Smotanu vyšľaháme, kým nezískame pevnú a tuhú šľahačku. Do hrnca dáme džem, zriedime ho trochou vody a ohrejeme. Hotové vafle podávame poliate čokoládovou polevou, s teplým višňovým džemom a šľahačkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept