Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Plátky slaniny opečieme na rozohriatej panvici z každej strany dochrumkava (asi 4 minúty). Odložíme ich bokom. Slaninový výpek prelejeme do veľkého hrnca.
Vo veľkom hrnci rozohrejeme výpek, pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľu a zeler. Restujeme 5 – 7 minút. Následne pridáme očistené a nakrájané zemiaky a mrkvu. Zalejeme bielym vínom, polovicou vody a ½ čajovej lyžičky soli. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme, kým zelenina nezmäkne (asi 12 – 15 minút). Dolejeme zvyšok vody a necháme zovrieť.
Do hrnca pridáme kúsky kapra, najlepšie bez kostí. Prilejeme aj smotanu a varíme zhruba 10 – 15 minút, kým sa kapor neuvarí.
Do hrnca pridáme opečenú slaninu nalámanú na menšie kúsky. Polievku dochutíme zvyšnou ½ čajovej lyžičky soli a mletým korením. Pridáme tiež kôpor s pažítkou a premiešame.
Polievku naservírujeme do hlbokého taniera a ozdobíme čerstvým kôprom.