Recepty Chowder z kapra

Suroviny

6 plátkov slaniny
1 ks cibule
2 stonky zeleru
1 l vody
1 čajová lyžička soli
3 ks zemiakov
2 ks mrkvy
100 ml bieleho vína
750 ml bezlaktózovej 33 % šľahačkovej smotany
700 g celého kapra (bez kože)
2 lyžice kôpru (nadrobno nakrájaný)
2 lyžice pažítky (nakrájanej)
1 štipka mletého čierneho korenia
kôpor (na ozdobu)

Postup

1

Plátky slaniny opečieme na rozohriatej panvici z každej strany dochrumkava (asi 4 minúty). Odložíme ich bokom. Slaninový výpek prelejeme do veľkého hrnca.

2

Vo veľkom hrnci rozohrejeme výpek, pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľu a zeler. Restujeme 5 – 7 minút. Následne pridáme očistené a nakrájané zemiaky a mrkvu. Zalejeme bielym vínom, polovicou vody a ½ čajovej lyžičky soli. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme, kým zelenina nezmäkne (asi 12 – 15 minút). Dolejeme zvyšok vody a necháme zovrieť.

3

Do hrnca pridáme kúsky kapra, najlepšie bez kostí. Prilejeme aj smotanu a varíme zhruba 10 – 15 minút, kým sa kapor neuvarí.

4

Do hrnca pridáme opečenú slaninu nalámanú na menšie kúsky. Polievku dochutíme zvyšnou ½ čajovej lyžičky soli a mletým korením. Pridáme tiež kôpor s pažítkou a premiešame.

5

Polievku naservírujeme do hlbokého taniera a ozdobíme čerstvým kôprom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept