Recepty Čerstvé nektárinkové tarty

Suroviny

1 lístkové cesto (mrazené)
1 vajce
1 PL kryštálového cukru
250 g mascarpone (izbovej teploty)
60 g práškového cukru
½ citróna (len kôra)
1 šlahačka
3 nektárinky
3 PL javorového sirupu (na pokvapkanie)

Postup

1

Rúru zohrejeme na 200 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme tak, aby nebolo príliš tenké.

2

Rozvaľkané cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké štvorce a umiestnime ich na plech dostatočne ďaleko od seba.

3

Do každého štvorca vykrojíme menší štvorec asi 1,5 cm od okraja. Postláčame pomocou vidličky, aby sa vytvorila malá vanička a náplň sa nevyliala.

4

Okraje potrieme vajíčkom a posypeme cukrom. Pečieme asi 15 minút, resp. dozlatista. Vyberieme z rúry a opäť stred jemne postláčame lyžičkou. Necháme vychladnúť.

5

Zmiešame mascarpone, práškový cukor a citrónovú kôru a vymiešame hladký krém.

6

Miešame ďalej spolu so šľahačkou a mascarpone.

7

Vychladnuté vaničky naplníme vyšľahanou zmesou.

8

Nektárinky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vrch naplnených vaničiek s plátkami nektárinky pokvapkáme sirupom a servírujeme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept