Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru zohrejeme na 200 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme tak, aby nebolo príliš tenké.
Rozvaľkané cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké štvorce a umiestnime ich na plech dostatočne ďaleko od seba.
Do každého štvorca vykrojíme menší štvorec asi 1,5 cm od okraja. Postláčame pomocou vidličky, aby sa vytvorila malá vanička a náplň sa nevyliala.
Okraje potrieme vajíčkom a posypeme cukrom. Pečieme asi 15 minút, resp. dozlatista. Vyberieme z rúry a opäť stred jemne postláčame lyžičkou. Necháme vychladnúť.
Zmiešame mascarpone, práškový cukor a citrónovú kôru a vymiešame hladký krém.
Miešame ďalej spolu so šľahačkou a mascarpone.
Vychladnuté vaničky naplníme vyšľahanou zmesou.
Nektárinky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vrch naplnených vaničiek s plátkami nektárinky pokvapkáme sirupom a servírujeme.