Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si zeleninu na gril. Všetku zeleninu umyjeme a osušíme. Očistenú cibuľu nakrájame na štvrtinky. Karfiol nakrájame na menšie kúsky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na pásiky. Cuketu nakrájame na kolieska. Všetko dáme do misky. Pridáme celé cherry paradajky a zelené fazuľky. Pridáme olivový olej, mletú rascu, tymian, mleté čili, soľ a mleté korenie. Všetko poriadne premiešame. Zeleninu poukladáme na rozohriaty gril a grilujeme 8 – 10 minút. Prípadne ju môžeme upiecť v rúre na 180 °C 25 – 30 minút domäkka.
Pripravíme si Tesco Plant Chef vegetariánske kúsky podľa návodu na obale – na panvici alebo priamo na grile. Odložíme bokom.
Quinou prepláchneme pod tečúcou vodou a scedíme. Dáme do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a pridáme soľ. Privedieme do varu a na miernom ohni necháme variť 15 minút bez pokrievky. Zvyšnú vodu scedíme. Quinou odložíme bokom.
Avokádo prepolíme a nakrájame na menšie kúsky. Špenát umyjeme. Reďkovku očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Quinou rozdelíme rovným dielom do misiek. Pridáme vegetariánske kúsky, grilovanú zeleninu, špenát, avokádo, reďkovku, plátky mrkvy a kukuricu. Môžeme ozdobiť nasekaným koriandrom, nakrájanou limetkou a semienkami bieleho aj čierneho sezamu. Podávame teplé.