Recepty Bravčové kotletky s jogurtom

Suroviny

4 plátky bravčového karé (s kosťou)
2 PL slnečnicového oleja
1 ČL oregana (sušeného)
soľ
čierne korenie
1 uhorka (veľká šalátová)
330 g gréckeho jogurtu (bieleho)
1 PL kôpru (nasekaného)
1 PL mäty (nasekanej)
1 PL olivového oleja
rímsky šalát (na podávanie)

Popis

Rúru predhrejeme na 180 °C. Medzitým osolíme, okoreníme a ochutíme bravčové karé oreganom. Sprudka ho z každej strany opečieme na panvici a na troche oleja. Ak nemáme veľkú panvicu, mäso opekáme postupne, aby sa zbytočne nedusilo. Opečené mäso preložíme na plech na pečenie, jemne pokvapkáme olejom a dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Podľa hrúbky plátkov pečieme mäso zhruba 10 – 15 minút. Uhorku ošúpeme a nastrúhame najemno. Mierne ju osolíme a necháme 5 minút postáť. Potom z uhorky ručne vyžmýkame všetku šťavu, pridáme jogurt, soľ, čierne korenie, mätu, kôpor a dobre premiešame. Upečené kotlety podávame so šalátom a s jogurtovým dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4