Recepty Bravčová roláda s jablkami

Suroviny

1 kg bravčového karé bez kosti
100 g slaniny
1 červené jablko (väčšie)
6 strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
1 štipka mletej škorice
voda
potravinársky špagátik
Bylinky
1 lyžica tymiánu
1 lyžica šalvie
1 lyžica rozmarínu

Popis

Do karé spravíme dlhší zárez, akoby sme krájali rezeň, ale približne 1 cm pred koncom nôž otočíme a vrátime sa ním späť. Krájame ďalej, až kým nožom znova prejdeme na druhý koniec mäsa. Karé takto pozdĺžne narežeme, až vznikne dlhý plát mäsa, ktorý okoreníme, osolíme a jemne naklepeme. Jablko umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky. V malom hrnci ho asi 5 minút podusíme s trochou vody a so štipkou škorice. Mäsovú roládu potrieme 2 strúčikmi roztlačeného cesnaku, poukladáme na ňu plátky slaniny a rovnomerne navrstvíme jablko asi 1 cm od každého okraja. Na záver ju posypeme nasekanými čerstvými bylinkami, opatrne zarolujeme a zviažeme potravinárskym motúzikom. Roládu z každej strany opečieme na panvici vymastenej olejom. Potom mäso podlejeme asi 200 ml vody, pridáme zvyšné strúčiky cesnaku v celku a dáme piecť do rúry pri teplote 190 °C stupňov. Mäso pečieme zhruba 45 – 55 minút. Podávame s obľúbenými prílohami, ako sú ryža či zemiaková kaša a na záver prelejeme výpekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept