Recepty Bravčová panenka s bryndzou

Suroviny

500 g bravčovej panenky
olivový olej
1 cibuľa
1 lyžica masla
125 g bryndze
125 ml smotany 30%
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Mäso umyjeme a osušíme. Potrieme ho olivovým olejom a okoreníme zo všetkých strán. Rozpálime panvicu, panenku osmažíme z každej strany približne jednu minútu a dáme ju dopiecť do rúry na cca 8-9 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle do zlatista. Pridáme bryndzu, ktorú rozpustíme s cibuľou. Prilejeme smotanu a minútku prevaríme na hustú omáčku. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Zatiaľ sa nám pripravila panenka. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme ju odpočinúť 10 minút na tanieri. Potom ju už len nakrájame na plátky a zalejeme omáčkou. Ako príloha sa hodí ryža alebo pečené zemiačiky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4