Zdravý životní styl Zdravé jedlo Menej potravín obsahujúcich vysoký podiel tuku, soli a cukru

Cukrové plantáže spôsobujú stratu biotopov a tým ničia biodiverzitu, intenzívne používanie vody a pesticídov prináša ďalšie nežiaduce vplyvy na životné prostredie a kultivácia cukrovej trstiny a repy spôsobuje aj eróziu. Produkcia soli má tiež negatívny vplyv na životné prostredie a v prípade jej nadmerného užívania aj na ľudský organizmus. Pokúste sa koláče, sladkosti a čokoládu rovnako ako aj údené mäso, hranolky či lupienky jesť len príležitostne. Vyberte si vodu, vyhnite sa sladeným nápojom a nezabudnite, že džúsy majú tvoriť len jednu pätinu vašej dennej spotreby bez ohľadu na to, koľko pijete.

Vytlačiť stránku
Zdielať článok

Články

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.