Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Niekedy je varenie zábava a vtedy sa s radosťou vrtíme okolo sporáka aj niekoľko hodín. Ale spravidla varíme, pretože musíme a vtedy je každá ušetrená minúta vzácna. Veď sa ešte treba venovať deťom, mužovi, zavolať mame… alebo si hoci len umyť vlasy.
Plánujte
Plánovanie šetrí čas, pretože máte prehľad a viete, čo budete robiť. Funguje to v práci, prečo by nemalo v kuchyni? Pripravte si menu na celý týždeň a ušetríte čas hneď niekoľkokrát. Prvý raz pri vymýšľaní, čo budete variť, druhýkrát pri nakupovaní, pretože si nakúpite dopredu a tretíkrát pri varení, pretože sa doň pustíte bez stresu.
Organizujte
Zamrazujete mäso do zásoby? Upravte ho do finálnej podoby, teda na kocky či rezne. Rýchlejšie sa rozmrazí. Prípadne ho pred zmrazením aj nakoreňte.
Budete pripravovať mrazené mäso? Vytiahnite ho z mrazničky pár hodín pred spracovaním, aby sa stihlo rozmraziť a nemusíte čakať, kým to spraví mikrovlnka.
Podobne si pripravíte aj zeleninu. Nakrájajte, zmiešajte, dajte do sáčka, zamrazte. Rovnako uchováte aj mixovanú zeleninu alebo ovocie. Potom už len stačí vybrať a hneď použiť.
Minimalizujte
Nemci a Rakúšania majú skvelý vynález menom Eintopf. Nie je to nič iné, len jedlo, varené v jednom hrnci. Všetko sa varí alebo pečie spolu, chute a vône sa dokonale premiešavajú. Dá sa povedať, že je to jedlo, ktoré sa varí samo.
Modernizujte
Vývar, guláš či sviečková potrebujú niekoľko hodín, než sú hotové. Varte ich v tlakovom hrnci získate polovicu času navyše.