Recepty Zubáč s kuskusom a červenou repou

Suroviny

500 g zubáča
3 cvikly (ošúpané a uvarené stredne veľké)
1 PL slnečnicového oleja
½ ČL soli
1 čl bieleho korenia
4 ks vlašských orechov
4 ks lieskových orechov
200 g kuskusu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čl horčice (napríklad dijonskej)
25 ml jablčného octu
1 pohár zeleninového vývaru
1 hrsť petržlenovej vňate
1 hrsť kôpru

Postup

1

Na rozohriatej panvici s troškou olivového oleja osmažíme nadrobno nasekaný cesnak a cibuľu. Pridáme kuskus a smažíme asi 2 minúty. Prilejeme polovicu zeleninového vývaru, aby sme zaliali celý kuskus. Varíme zhruba 8 minút, kým kuskus nevstrebe vodu. Zľahka miešame a postupne pridávame uvarenú a vychladnutú červenú repu, ktorú sme predtým nakrájali na drobné kocky. Prisypeme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pridáme horčicu, vínny ocot, olivový olej a ochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dôkladne zmiešame a odložíme.

2

Filé očistíme, prekrojíme na dve časti, pokvapkáme polovicou citróna, posypeme troškou soli a bieleho korenia. Položíme na rozohriatu panvicu s trochou olivového oleja a z každej strany opekáme približne 8 minút.

3

Na tanier naservírujeme kuskus, kúsky filé, nadrobno nasekané orechy a všetko posypeme čerstvým kôprom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept