Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 180 °C.
V malej miske si pripravíme posýpku. Všetky suroviny na jej prípravu zmiešame dokopy. Zmes premiešame vidličkou.
Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, cukor a orechy.
Vaječné žĺtky vymiešame s kyslou smotanou, javorovým sirupom a roztopeným maslom.
K mokrým surovinám prilejeme hotovú kávu s teplým mliekom.
Do misy so suchými surovinami pridáme tie mokré. Miešame, až kým nie je všetko dobre prepojené.
Vyšľaháme vaječné bielky a opatrne ich primiešame do cesta.
Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Na plech vylejeme cesto a posypeme ho pripravenou posýpkou.
Pečieme 50 minút. Keď je koláč hotový, necháme ho asi 30 minút chladnúť a môžeme ho podávať.