Recepty Zimný kávový koláč s orieškami

Suroviny

Posýpka:
100 g kryštálového cukru
50 g hladkej múky špaldovej
30 g vlašských orechov (nasekaných)
1 čl škorice
50 g masla (roztopeného)
Koláč:
250 g hladkej múky špaldovej
1 čl prášku do pečiva
1 štipka soli
80 g kryštálového cukru
100 g zmesi orechov (Tesco Finest - orechy s medom alebo karamelizované orechy)
100 g javorového sirupu (Tesco Finest)
100 g masla (roztopeného)
40 ml mlieka
50 ml kávy (mletej, Tesco Finest Colombian)
2 vajcia
200 ml kyslej smotany

Postup

1

Rúru predhrejeme na 180 °C.

2

V malej miske si pripravíme posýpku. Všetky suroviny na jej prípravu zmiešame dokopy. Zmes premiešame vidličkou.

3

Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, cukor a orechy.

4

Vaječné žĺtky vymiešame s kyslou smotanou, javorovým sirupom a roztopeným maslom.

5

K mokrým surovinám prilejeme hotovú kávu s teplým mliekom.

6

Do misy so suchými surovinami pridáme tie mokré. Miešame, až kým nie je všetko dobre prepojené.

7

Vyšľaháme vaječné bielky a opatrne ich primiešame do cesta.

8

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.

9

Na plech vylejeme cesto a posypeme ho pripravenou posýpkou.

10

Pečieme 50 minút. Keď je koláč hotový, necháme ho asi 30 minút chladnúť a môžeme ho podávať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept