Recepty Zemiakovo-mrkvové placky s čerstvým hlávkovým šalátom

Suroviny

320 g mrkvy (nastrúhanej)
320 g zemiakov (nastrúhaných)
85 g hladkej múky
70 g cibule (nakrájanej)
3 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
2 vajcia (veľké)
olivový olej (na teplú kuchyňu)
1 ľadový šalát (alebo hlávkový)

Popis

Uvedená cena je približná a závisí od aktuálnej ponuky.

TIP: Ak chcete urobiť niečo pre svoje trávenie, pridajte do placiek aj kurkumu. Dodá jedlu príjemnú oranžovú farbu a zároveň podporí váš metabolizmus.

Postup

1

Zemiaky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu položíme na čistú utierku a zbavíme prebytočnej tekutiny.

2

Do misy si pripravíme múku, pretlačený cesnak, soľ a premiešame. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a nastrúhanú zeleninu.

3

V samostatnej miske vyšľaháme vajíčka a vlejeme ich do zmesi.

4

Zohrejeme panvicu, pridáme pár kvapiek oleja.

5

Zo zmesi vytvárame na panvici po 2 – 3 placky (podľa veľkosti panvice) a opekáme ich dozlatista z oboch strán.

6

Čerstvý hlávkový šalát umyjeme a rozložíme na tanier. Poukladáme naň hotové placky a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept