Recepty Zemiakové pusinky s duseným hovädzím mäsom

Suroviny

Zemiakové pusinky:
1 kg zemiakov
125 ml smotany 30%
4 vajcia (žĺtka)
2 vajcia (celé)
50 g masla
1 ČL soli
mleté čierne korenie (trocha)
muškátový oriešok (trocha strúhaného)
Dusené hovädzie mäso:
1 kg hovädzej roštenky
1 cibuľa (väčšia)
soľ
mleté čierne korenie (podľa chuti)
slnečnicový olej
voda (alebo vývar)

Postup

1

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme. Scedíme a necháme poriadne odkvapkať.

2

Zemiaky rozmačkáme dohladka, pridáme žĺtka, maslo, ½ lyžičky soli, korenie a muškátový orech a ¾ smotany.

3

Poriadne spolu vymiešame na kašu. Môžeme použiť mixér.

4

Zemiakovým pyré naplníme cukrárske vrecúško a na plech striekame ružičky - pusinky. Pekáč so zemiakovými pusinkami dáme stuhnúť do chladničky.

5

Rúru vyhrejeme na 190 °C. Celé vajce vymiešame so zvyškom smotany. Pekáč vyberieme z chladničky a smotanovo- vajíčkovou zmesou opatrne pusinky potrieme. Pečieme dozlatista.

6

1.Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme. Nakrájame na plátky, po obvode narežeme a vyklepeme. Okoreníme. 2.Na rozpálenom ohni sprudka mäso opečieme z oboch strán dobiela, aby sa zatiahlo. Vyberieme a odložíme bokom. 3.Očistenú cibuľu nakrájame a na výpeku z mäsa opečieme dozlata. Podlejeme trochou horúcej vody, povaríme, kým sa voda odparí a pridáme mäso. 4. Osolíme, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso podliate a prikryté dusíme. Dávame pozor, aby sa mäso nepripálilo, ak treba, dolievame po troche horúcu vodu alebo vývar. Tip: Najprv dajte dusiť mäso a medzitým pripravujte pusinky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept