Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme. Scedíme a necháme poriadne odkvapkať.
Zemiaky rozmačkáme dohladka, pridáme žĺtka, maslo, ½ lyžičky soli, korenie a muškátový orech a ¾ smotany.
Poriadne spolu vymiešame na kašu. Môžeme použiť mixér.
Zemiakovým pyré naplníme cukrárske vrecúško a na plech striekame ružičky - pusinky. Pekáč so zemiakovými pusinkami dáme stuhnúť do chladničky.
Rúru vyhrejeme na 190 °C. Celé vajce vymiešame so zvyškom smotany. Pekáč vyberieme z chladničky a smotanovo- vajíčkovou zmesou opatrne pusinky potrieme. Pečieme dozlatista.
1.Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme. Nakrájame na plátky, po obvode narežeme a vyklepeme. Okoreníme. 2.Na rozpálenom ohni sprudka mäso opečieme z oboch strán dobiela, aby sa zatiahlo. Vyberieme a odložíme bokom. 3.Očistenú cibuľu nakrájame a na výpeku z mäsa opečieme dozlata. Podlejeme trochou horúcej vody, povaríme, kým sa voda odparí a pridáme mäso. 4. Osolíme, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso podliate a prikryté dusíme. Dávame pozor, aby sa mäso nepripálilo, ak treba, dolievame po troche horúcu vodu alebo vývar. Tip: Najprv dajte dusiť mäso a medzitým pripravujte pusinky.