Recepty Zelená polievka s krupicovými haluškami

Suroviny

1 pór
3 petržlenové vňate
250 g špenátových listov
½ l vývaru (alebo vody)
slnečnicový olej
petržlenová vňať (čerstvá)
soľ
biele mleté korenie
Halušky
½ šálky krupicovej múky
1 vajce
1 štipka soli

Postup

1

Zeleninu umyjeme, pór a paštrnák nakrájame a opečieme na oleji. Zalejeme vývarom (vodou), osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút. Odstavíme, pridáme petržlenovú vňať, špenátové listy a keď zmäknú, všetko spolu rozmixujeme.

2

V šálke zmiešame krupicovú múku s vajcom a so soľou, prípadne s trochou vody, ak sa nechcú múka a vajíčko spojiť. Necháme odpočívať asi 5 minút. Z cesta lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode.

3

Vložíme do taniera, zalejeme polievkou a podávame. Polievku naložíme do taniera, pridáme gnocchi a môžeme podávať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept