Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 180 ºC (160 ºC na horúci vzduch / plyn na stupeň 4). Tresku s mliekom vložíme do hrnca, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 5 minút. Prikryjeme a necháme 10 minút odstáť. Rybu vložíme do zapekacej misy a vidličkou ju roztlačíme.
Na panvice ohrejeme maslo s olejom, pridáme očistený a na tenké kolieska nakrájaný pór a restujeme 5 minút. Pridáme múku a niekoľko minút povaríme. Postupne pridávame mlieko, ktoré sme nechali z ryby a zmes rozmiešame do hladka. Pridáme polovicu nastrúhaného syra.
Brokolicu očistíme, nakrájame nadrobno a uvaríme. Scedíme a pridáme k rybe. Prelejeme pórovou omáčkou.
Zmiešame zvyšný syr, strúhanku, petržlenovú vňať a zhora nimi pokrm posypeme. Pečieme asi 20 minút, kým jedlo nezačne bublať a povrch sa nesfarbí dozlatista.