Recepty Vyprážaná ryba s majonézovým šalátom

Suroviny

750 g filiet zo sumca
100 g múky
2 vajcia
150 g panko strúhanky
150 ml rastlinného oleja
100 g masla
750 g zemiakov
250 g majonézy
100 g bieleho jogurtu
25 g horčice
100 g hrášku
100 g mrkvy
75 g kyslých uhoriek
50 g cibule
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip

„Ja používam panko strúhanku, ktorá je chrumkavejšia.“

Postup

1

Rybu osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajce a strúhanka. Potom ju pražíme dozlatista na fritovacom oleji, do ktorého ja pridávam aj trošku prepáleného masla. Vďaka nemu ryba chytí krásnu chuť a vôňu.

2

Majonézový šalát si pripravíme tradičným spôsobom. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí ich ošúpeme a pretlačíme cez formu, aby sme získali pravidelné kúsky. Následne pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, ktorú sme uvarili v osolenej vode.

3

Pridáme aj sterilizované uhorky. Vodu z nich si môžeme odložiť na zvláčnenie a dochutenie šalátu. Nasleduje hrášok a nadrobno nakrájaná cibuľka. Všetko zmiešame s majonézou, posolíme, okoreníme.

4

Ja pridávam aj trochu horčice, a aby som šalát trochu odľahčil, pridávam aj biely jogurt. Hotový šalát necháme odstáť 24 hodín, aby sa všetky chute dobre prepojili.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept