Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bôčik si pred pečením poriadne narežeme na mriežku zo strany kože. Čím hustejšie, tým lepšie. Dávame pozor, aby sme nezarezali až do mäsa. Zbytočne by nám tak vytiekla šťava. Cez zárezy všetky chute lepšie preniknú do mäsa. Keď máme bôčik takto pekne narezaný, vmasírujeme do neho všetky ingrediencie. Začneme soľou a korením a pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča. Rovnomerne ho polejeme pomarančovou šťavou, potrieme medom, olivovým olejom a s narezanou kožou ho vložíme do pekáča. Potom ho zalejeme bielym vínom, pridáme badián a vetvičky tymianu. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme 60 až 90 minút pri teplote 140 –160 ˚C. Pomalé pečenie nám zabezpečí, že mäso nebude tvrdé a vysušené. Po dvoch hodinách ho otočíme kožou hore, pooblievame výpekom a zapečieme dochrumkava na 180 ˚C ešte 20 až 30 minút. Keď mäso mierne vychladne, podávame ho so zeleninou z výpeku a s čerstvým pečivom.