Recepty Vianočný ovocný stromček

Suroviny

ananás
1 pomaranč
červené hrozno
biele hrozno
jahody
1 červené jablko
1 hruška
1 mrkva
medovka lekárska (listy)
špáradlo
2 kivi

Popis

Podľa toho, aký vysoký chceme mať stromček, si vyberieme mrkvu. Potom ju ošúpeme a jeden koniec zrežeme. Spodnú časť jablka taktiež zrežeme, aby nám na tanieri dobre stálo. Potom do neho vyrežeme dieru o trochu väčšiu, ako je obvod spodnej časti mrkvy. Mrkvu vpichneme do jablka.

Do jablka a mrkvy napicháme špáradlá smerom nahor. Podľa potreby môžeme špáradlá dopichovať priebežne, aby bolo ovocie tesne vedľa seba a zakrylo jablko i mrkvu. Potom už len napichujeme ovocie rovnomerne na špáradlá. Môžeme použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Hviezdičku vykrojíme z jablka alebo exotického ovocia a obalíme ju v trstinovom cukre.

Vianočný ovocný stromček Stromček pripravujeme asi 1 – 2 hod. pred konzumáciou, aby ovocie neoschlo.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept