Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Najprv si domäkka uvaríme údenú rolku.
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a vo väčšom hrnci ju na masti opražíme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list, celé čierne korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a narezanú kyslú kapustu, ktorú môžeme podľa chuti prepláchnuť vodou. Chvíľku spolu všetko podusíme a pridáme celú klobásu. Do hrnca pridáme nakrájanú, vopred uvarenú údenú rolku.
Zalejeme vývarom, ktorý nám ostal po uvarení rolky, pridáme sušené slivky a vopred namočené sušené huby. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni približne hodinu.
Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vrátime späť. Kapustnicu podávame s lyžicou kyslej smotany a s čerstvým pšenično-ražným chlebom.