Recepty Vianočná kapustnica

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
700 g kyslej kapusty (Tesco Kvasená biela kapusta)
200 g údeného mäsa (Tradičná údená rolka)
1 hrsť sušených sliviek (Tesco Vykôstkované slivky)
1 hrsť sušených húb (České houby Lesná zmes)
2 klobásy (Tauris Zipser domáca klobása)
chlieb (Chlieb pšenično-ražný konzumný)
kyslá smotana (Tesco Smotana kyslá 16 %)
Suroviny z domu:
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
bravčová masť
2 litre vody (horúcej)
mletá červená paprika
rasca
2 bobkové listy
čierne korenie (celé)
soľ

Postup

1

Najprv si domäkka uvaríme údenú rolku.

2

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a vo väčšom hrnci ju na masti opražíme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list, celé čierne korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a narezanú kyslú kapustu, ktorú môžeme podľa chuti prepláchnuť vodou. Chvíľku spolu všetko podusíme a pridáme celú klobásu. Do hrnca pridáme nakrájanú, vopred uvarenú údenú rolku.

3

Zalejeme vývarom, ktorý nám ostal po uvarení rolky, pridáme sušené slivky a vopred namočené sušené huby. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni približne hodinu.

4

Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vrátime späť. Kapustnicu podávame s lyžicou kyslej smotany a s čerstvým pšenično-ražným chlebom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept