Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 175 °C.
V stredne veľkej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, mletý zázvor, muškátový oriešok, mleté klinčeky a soľ. Odložíme bokom.
Do inej misy dáme cukor a olej. Elektrickým šľahačom vymiešame dohladka. Následne zašľaháme vajcia. Pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu a premiešame špachtľou. Pekanové orechy nasekáme nadrobno a pridáme ich do cesta. Následne po častiach jemne primiešavame múčnu zmes, až kým nedosiahneme hladké cesto.
Formu na chlebíček s rozmermi 23 × 13 × 8 cm vystelieme papierom na pečenie. Cesto nalejeme do pripravenej formy.
Pečieme v predhriatej rúre 40 – 50 minút alebo dovtedy, kým špajdľu po zapichnutí do stredu nevyberieme čistú. Necháme úplne vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. V miske zmiešame smotanový syr, maslo, soľ, práškový cukor a vanilkový extrakt. Pomocou kuchynského robota alebo ručného šľahača vyšľaháme na hladký krém.
Na vychladnutý koláč nanesieme krém. Mrkvy ošúpeme a pomocou škrabky získame tenučké plátky – hoblinky. Zmotáme ich a položíme na krém. Ozdobíme nasekanými pistáciami a polejeme medom. Môžeme ozdobiť i vetvičkami rozmarínu.