Recepty Veľkonočné mafiny bez váženia

Suroviny

2 šálky polohrubej múky
2 vajcia
1 šálka mlieka
½ šálky kryštálového cukru
¾ šálky slnečnicového oleja
2 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
Krém:
250 ml smotany 30%
250 g mascarpone
100 g práškového cukru
3 PL kakaa
Dekorácia:
cukrové ozdoby (lentilky)
cukrárske vrecko (na zdobenie)

Postup

1

Vajcia s cukrom vymiešame do peny.

2

Postupne pridávame mlieko, olej, múku, kakao a prášok do pečiva.

3

Do formy na mafiny povkladáme papierové košíčky a do nich nalievame cesto do 1/3 výšky košíčkov.

4

Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Dáme vychladnúť.

5

Pripravíme si krém na mafiny: mascarpone a šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom a kakaom na jemný krém.

6

Krémom naplníme cukrárske vrecko a na vychladnutých mafinoch ním robíme „hniezda“. Do nich potom poukladáme farebné cukríky alebo malé čokoládové vajíčka.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept