Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V malej miske zmiešame nadrobno nakrájaný cesnak, rozmarín, tymian, 1 PL lyžicu olivového oleja, soľ, čierne korenie, červené víno a worcesterskú omáčku. Touto zmesou dôkladne potrieme jahňacinu, ktorú necháme previazanú šnúrkou.
Do žiaruvzdornej nádoby vložíme na polovicu prerezané zemiaky. Polejeme ich olivovým olejom, osolíme a do stredu vložíme mäso.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne hodinu. Pred podávaním necháme mäso vychladnúť. Podávame s pečenými špargľami.
Špargľu ošúpeme a blanšírujeme vo vriacej vode približne 3 minúty. Následne ju preložíme do studenej vody.
Rozpálime panvicu s olejom a pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, špargle a maslo. Ochutíme soľou a bielym korením. Smažíme niekoľko minút, kým špargľa nesčervenie. Podávame s osmaženými orieškami.