Recepty Vegetariánsky rezeň so šalátom a s čili-tahini omáčkou

Suroviny

100 g valerián
60 g rukoly
200 g brokolice (divokej)
4 ks bielej repy (ideálne baby červenej)
4 ks bielej repy (ideálne baby žltej)
1 ks jarnej cibuľky
½ ks granátového jablka
1 lyžica olivového oleja
400 ml vody (na dusenie brokolice)
200 g vegetariánskeho rezňa (Tesco Plant Chef)
Omáčka
30 g tahini pasty
1 ČL vody
½ ČL mletého čili
1 štipka údenej mletej papriky
1 štipka sušeného cesnaku (mletého)
1 štipka soli

Postup

1

V hrnci privedieme vodu do varu. Brokolicu rozdelíme na menšie časti. Dáme ju do nádoby na dusenie, vložíme do hrnca a dusíme pod pokrievkou aspoň 8 minút. Odložíme bokom a necháme vychladnúť.

2

Tesco Plant Chef vegetariánsky rezeň pripravíme podľa návodu na obale.

3

Baby červené a žlté repy, cibuľku, valeriánu a rukolu umyjeme a osušíme. Rukolu a valeriánu dáme do misky. Baby repy nakrájame na tenké plátky. Pridáme k rukole a valeriáne. Pridáme aj semienka granátového jablka a nakrájanú cibuľku. Zalejeme olivovým olejom a premiešame.

4

V malej miske zmiešame tahini, lyžičku vody, čili prášok, údenú papriku, sušený cesnak a soľ. Vymiešame dohladka.

5

Šalát rozdelíme na dva taniere, pridáme vegetariánsky rezeň a polejeme čili-tahini omáčkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept