Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V miske zmiešame sušené huby shitake s 200 ml horúcej vody. Necháme stáť 20 minút. Hubovú vodu si odložíme, huby scedíme a nakrájame.
V hrnci zohrejeme dve lyžice sezamového oleja a podusíme na ňom cibuľu, cesnak, čili a zázvor – všetko očistené a nakrájané nadrobno. Pridáme vylúhované huby shitake. Restujeme 5 minút.
Potom pridáme miso pastu, mirin, tri lyžice sójovej omáčky, pastu tahini a restujeme ďalšie dve minúty. Podlejeme hubovou vodou a časťou zeleninového vývaru. Dusíme 30 minút. Scedíme a tekutinu zmiešame so zvyškom zeleninového vývaru.
Pridáme rozpolený pak choi s očistenou a na prúžky nakrájanou mrkvou a varíme ďalších 5 minút. Dochutíme bielym korením.
Pripravíme si udon rezance podľa návodu na obale.
Na panvici rozohrejeme lyžicu sezamového oleja a údené tofu nakrájané na kocky osmažíme dochrumkava. Pridáme lyžicu sójovej omáčky a odložíme bokom.
Vegánsky miso ramen podávame s údeným tofu, sójovými klíčkami, jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska, čerstvým koriandrom, čiernym sezamom a s rezancami.
TIP: Vegetariánsku verziu polievky ozdobte marinovaným vajcom uvareným natvrdo.