Recepty Vegánsky miso ramen s tofu

Suroviny

400 g údeného tofu (Tesco Plant Chef údeného tofu)
1 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
50 g zázvoru
1 ks čili papričky
1 ks mrkvy
100 g sušených húb (shitake)
2 hlavy pak choi
25 g pasty miso
50 ml omáčky mirin
4 lyžice sójovej omáčky
l zeleninového vývaru
3 lyžice sezamového oleja
½ čajovej lyžičky bieleho korenia
300 g udon rezancov
1 čajová lyžička tahini pasty
200 ml vody
Na ozdobu
1 zväzok koriandra
50 g sójových klíčkov
1 ks jarnej cibuľky
1 čajová lyžička čierneho sezamu

Postup

1

V miske zmiešame sušené huby shitake s 200 ml horúcej vody. Necháme stáť 20 minút. Hubovú vodu si odložíme, huby scedíme a nakrájame.

2

V hrnci zohrejeme dve lyžice sezamového oleja a podusíme na ňom cibuľu, cesnak, čili a zázvor – všetko očistené a nakrájané nadrobno. Pridáme vylúhované huby shitake. Restujeme 5 minút.

3

Potom pridáme miso pastu, mirin, tri lyžice sójovej omáčky, pastu tahini a restujeme ďalšie dve minúty. Podlejeme hubovou vodou a časťou zeleninového vývaru. Dusíme 30 minút. Scedíme a tekutinu zmiešame so zvyškom zeleninového vývaru.

4

Pridáme rozpolený pak choi s očistenou a na prúžky nakrájanou mrkvou a varíme ďalších 5 minút. Dochutíme bielym korením.

5

Pripravíme si udon rezance podľa návodu na obale.

6

Na panvici rozohrejeme lyžicu sezamového oleja a údené tofu nakrájané na kocky osmažíme dochrumkava. Pridáme lyžicu sójovej omáčky a odložíme bokom.

7

Vegánsky miso ramen podávame s údeným tofu, sójovými klíčkami, jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska, čerstvým koriandrom, čiernym sezamom a s rezancami.

8

TIP: Vegetariánsku verziu polievky ozdobte marinovaným vajcom uvareným natvrdo.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept