Recepty Veganburger

Suroviny

1 konzerva cícer
1 konzerva kukurice
1 hrsť koriandra (čerstvého, alebo bazalky)
1 štipka mletej červenej papriky
1 štipka rasce
1 štipka sušeného koriandra
1 citrón (len kôra)
3 PL hladkej múky (kukuričnej, špaldovej alebo celozrnnej)
soľ
olivový olej
1 ľadový šalát (alebo avokádo, paradajky, grilované huby)

Popis

Cícer a kukuricu scedíme. V kuchynskom procesore rozmixujeme cícer a kukuricu. Zmes nemusí byť celkom hladká, pretože chceme, aby náš burger príjemne chrumkal.

Teraz do misy pridáme ostatné suroviny a zahustime múkou.

Tvarujeme placky hrubé asi 1 – 2 cm. Poprášime ich múkou a dáme do chladničky zrhuba na 60 minút.

VeganburgerNa grile alebo na panvici rozohrejeme olej a placky na ňom z každej strany opečieme dochrumkava. Podávame na celozrnnej žemli s množstvom zeleniny a s paradajkovou omáčkou, prípadne s kečupom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept