Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Príprava cesta cheesecaku Sušienky rozdrvte na jemné kúsky pomocou kuchynského mixéra alebo ich vložte do uzatvárateľného vrecka a rozdrvte valčekom na cesto. Pridajte mleté ovsené vločky, mleté vlašské orechy a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte zmes. Formu na pečenie si namastite maslom a zmesou vysteľte dno formy, dobre utlačte, aby sa vytvoril pevný základ. Dajte chladiť do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
TIP: Ak chcete klasický cheesecake ozvláštniť, môžete do sušienkového základu pridať lyžicu kakaa pre jemne čokoládovú príchuť alebo trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
Príprava náplne cheesecaku Tyčovým mixérom vymixujte tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vajcami a dreňou z vanilkového struku, až kým náplň tvarohového cheesecaku nedosiahne jemnú konzistenciu. Zmes vylejte na vychladený sušienkový základ a uhlaďte stierkou. TIP: Prázdny vanilkový struk môžeme využiť na dochutenie klasického cukru, ktorý máme uskladnený v uzatvárateľnej nádobe.
Pečte cheesecake približne 60 minút Rúru na pečenie si predhrejte na 150°C. Formu s cheesecakom vložíme do rúry a pečieme približne 60 minút. Dávame pozor, aby nám vrch nestmavol. Keď sa sfarbí dozlata, stiahnite teplotu na 120 °C, prípadne skráťte čas pečenia. Po vypnutí rúry nechajte cheesecake vnútri, kým úplne nevychladne.
Chladenie a servírovanie tvarohového cheesecaku Po vychladnutí rúry vložte upečený tvarohový cheesecake do chladničky na minimálne 4 hodiny, ale kľudne ho tam môžete nechať celú noc. Vychladenú pochúťku podávame s malinami, jahodami a čučoriedkami (prípadne s ovocnými omáčkami)