Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Predhrejeme rúru na 150 °C. Rozdrvíme sušienky a roztopíme maslo, následne dáme roztopené maslo na sušienky a dôkladne premiešame. Zmes sušienok rovnomerne rozložíme na dno formy.
Roztlačíme syr, aby trocha zmäkkol. Pridáme vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu a jemne premiešame, kým sa ingrediencie spoja. Zmes nalejeme na sušienkový základ a pečieme 20 – 25 minút, kým nie je zmes aj v strede upečená.
Pre prípravu marhuľovej polevy vložíme všetky ingrediencie do hrnca spolu so 150 ml vody, rýchlo privedieme do varu, potom znížime teplotu a necháme variť 15 minút. Zmes necháme vychladnúť; mala by byť podávaná pri izbovej teplote. Všetko vyššie uvedené môže byť pripravené v predstihu a zamrazené, poleva sa v prípade potreby jemne zohreje.
Na krém z mascarpone vyšľaháme smotanu, až kým sa nevytvorí hustá štruktúra. Primiešame mascarpone na zjemnenie a dáme ho na krém, pričom dávame pozor, aby sa nepremiešali. Pridáme a zamiešame práškový cukor. Rozdelíme vanilku na polovicu, odstránime semiačka z jednej polovice a pridáme ich do krému. Zvyšok vanilky sa môže skladovať v cukre, vďaka čomu získa vanilkovú chuť.