Recepty Valentínske raw srdiečka

Suroviny

½ šálky vlašských orechov
½ šálky tekvicových semienok
4 lyžice kakaa
1 lyžička stévii (alebo javorového, agávového sirupu, prípadne medu)
soľ
1 banán (väčší)
½ šálky malín
5 lyžičiek kokosového oleja (alebo arašidového masla)

Popis

Orechy a semiačka vložíme do procesora a celkom ich pomelieme. Pridáme kakao, javorový sirup a soľ. Vznikne tuhé cesto, ktoré by nemalo byť príliš vlhké. Ak je vlhké, pridáme viac kakaa alebo strúhaný kokos. Cesto si rozvaľkáme na silikónovej podložke. Ako prevenciu proti prilepeniu môžeme použiť najemno zomleté orechy. Pracuje sa s ním ťažšie ako s klasickým cestom, ale výsledok stojí za to. Môžeme si váľať každý kúsok cesta zvlášť, aby sme si to zjednodušili. Vykrajujeme srdiečka, ktoré si odložíme do chladu na tácke s papierom na pečenie posypaným mletými orechmi. Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme na hladkú krémovú pastu. Vylejeme ju na plech s papierom na pečenie a vložíme do mrazničky stuhnúť. Po hodine z nej vykrajujeme rovnaké srdiečka ako z cesta. A teraz už môžeme „zlepiť“ dve srdiečka z cesta, medzi ktoré vložíme malinovú plnku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept