Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. V jednej miske vyšľaháme do tuhej peny bielky so štipkou soli.
V druhej miske šľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Za stáleho šľahania pridáme olej a mlieko. Postupne primiešavame preosiatu múku a prášok do pečiva. Následne už len ručne primiešame vyšľahané bielky.
Cesto nalejeme do dôkladne vymastenej a vysypanej formy na barančeka a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
Po upečení vyberieme barančeka z rúry a necháme ho ešte asi 15 minút chladnúť vo forme.
Opatrne vyberieme z formy a po úplnom vychladnutí barančeka jemne poprášime cukrom.