Recepty Tradičný veľkonočný baranček

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
4 ks vajca (Babičkine vajcia L)
1 balenie vanilkového cukru (Tesco Vanilínový cukor)
150 g hladkej múky (Tesco Múka hladká pšeničná)
5 PL mlieka (Tesco Mlieko UHT polotučné 1,5 %)
100 g kryštálového cukru (Tesco Cukor biely kryštál)
Suroviny z domu:
1 štipka soli
5 PL rastlinného oleja
1 balenie prášku do pečiva

Postup

1

Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. V jednej miske vyšľaháme do tuhej peny bielky so štipkou soli.

2

V druhej miske šľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Za stáleho šľahania pridáme olej a mlieko. Postupne primiešavame preosiatu múku a prášok do pečiva. Následne už len ručne primiešame vyšľahané bielky.

3

Cesto nalejeme do dôkladne vymastenej a vysypanej formy na barančeka a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.

4

Po upečení vyberieme barančeka z rúry a necháme ho ešte asi 15 minút chladnúť vo forme.

5

Opatrne vyberieme z formy a po úplnom vychladnutí barančeka jemne poprášime cukrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept