Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Celé kuracie prsia uvaríme v 1,5 litri vody domäkka, asi 30 minút. V polovici varenia pridáme nadrobno nakrájaný zeler, polovicu koriandra, bobkový list a oregano.
Uvarené kuracie mäso vyberieme, nakrájame ho nadrobno a odložíme bokom.
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Dusíme, kým nezosklovatie. Pridáme nadrobno nakrájané čili papričky a lúpané paradajky. Varíme zakryté na miernom ohni 10 minút.
Následne zmes nalejeme priamo do kuracieho vývaru. Pridáme soľ, korenie a varíme na miernom ohni do zhustnutia, približne 45 minút.
Servírujeme tak, že na dno misky nasypeme nachos a zalejeme ich polievkou. Pridáme trochu nakrájaných kuracích pŕs, nakrájaný syr halloumi a kúsky avokáda. Ozdobíme zvyšným koriandrom a nachos. Dochutíme čerstvo vytlačenou šťavou z limetky.
TIP: Pre vegánsku verziu vynechajte kura, použite zeleninový vývar a syr vymeňte za rastlinnú alternatívu.