Recepty Tradičná mexická tortillová polievka Sopa Azteca

Suroviny

150 g nachosu (Tesco Free From syrové nachos)
250 g kuracích pŕs
l vody
2 strúčiky cesnaku
1 ks cibule (Tesco Organic BIO cibuľa)
400 g lúpaných paradajok (1 konzerva)
2 ks čili papričky
1 ks stonkového zeleru
zväzky koriandra
1 ks bobkového listu
½ čajovej lyžice oregana
50 ml olivového oleja
200 g syra halloumi
1 ks avokáda
2 ks limetky
1 čajová lyžička soli
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

1

Celé kuracie prsia uvaríme v 1,5 litri vody domäkka, asi 30 minút. V polovici varenia pridáme nadrobno nakrájaný zeler, polovicu koriandra, bobkový list a oregano.

2

Uvarené kuracie mäso vyberieme, nakrájame ho nadrobno a odložíme bokom.

3

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Dusíme, kým nezosklovatie. Pridáme nadrobno nakrájané čili papričky a lúpané paradajky. Varíme zakryté na miernom ohni 10 minút.

4

Následne zmes nalejeme priamo do kuracieho vývaru. Pridáme soľ, korenie a varíme na miernom ohni do zhustnutia, približne 45 minút.

5

Servírujeme tak, že na dno misky nasypeme nachos a zalejeme ich polievkou. Pridáme trochu nakrájaných kuracích pŕs, nakrájaný syr halloumi a kúsky avokáda. Ozdobíme zvyšným koriandrom a nachos. Dochutíme čerstvo vytlačenou šťavou z limetky.

6

TIP: Pre vegánsku verziu vynechajte kura, použite zeleninový vývar a syr vymeňte za rastlinnú alternatívu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept