Recepty Tip na rýchlu večeru v tieni

Suroviny

9 ks paradajok
1 uhorka (šalátovú)
3 papriky (farebné)
3 krajce tmavého chleba
2 strúčiky cesnaku
5 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
mleté čili
bazalka (čerstvú)

Popis

Paradajky prudko sparíme a necháme vychladnúť.

Medzitým si ošúpeme uhorku, nakrájame na kocky, ošúpeme paradajky, nakrájame na kocky. Pridáme chlebík preliaty olivovým olejom, listy z čerstvej bazalky. Pridáme cesnak, čili, soľ a korenie.

Teraz prichádza tá najdôležitejšia časť! Všetko vložíme do veľkej misy, prikryjeme, necháme v chlade marinovať najlepšie 2 – 3 hodiny, pokojne aj cez noc. Chute sa nádherne prepoja. Môžete si ju tak pripraviť aj ráno či večer vopred.

Pred podávaním všetko rozmixujeme. Môžeme primixovať trocha ľadu.

Tip na rýchlu večeru v tieni

Môžeme podávať s toastom opečeným nasucho. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept