Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Kožu na kačacích prsiach narežeme tak, aby sme vytvorili krížový vzor. Následne ju z oboch strán ochutíme soľou a korením.
Kačicu položíme kožou nadol na rozohriatu panvicu s olejom. Takto ju opekáme, kým nie je koža zlatohnedá a chrumkavá (asi 5 minút). Otočíme ju na druhú stranu a opekáme 5 minút. Otočíme ju ešte raz kožou nadol a opekáme ďalšie 2 minúty. Následne ju vyberieme z panvice a necháme 5 minút odpočinúť. Potom mäso nakrájame na pásiky.
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.
Do veľkej misy dáme umytý nakrájaný rímsky šalát, nakrájané jablko, ananás, na plátky nakrájanú červenú cibuľu a nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku. Pridáme očistenú a na pásiky nakrájanú mrkvu, klíčky, nasekaný koriander a mätu. Premiešame.
Pripravíme si dresing. V miske zmiešame limetkovú šťavu, rybaciu omáčku, hnedý cukor, nasekané čili papričky, nastrúhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej a sójovú omáčku. Poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili, a zalejeme šalát dresingom. Pridáme ryžové rezance a premiešame.
Šalát rozdelíme na taniere, pridáme kúsky pečenej kačice, kešu orechy a podávame.
Tip: Kačacie mäso môžete vymeniť napríklad za bravčový bôčik alebo pri vegetariánskej verzii za tofu.