Recepty Thajský šalát s chrumkavou kačicou

Suroviny

2 ks mrkvy (Tesco Organic BIO mrkvy)
400 g kačacích pŕs (s kožou a bez kostí)
½ čajovej lyžičky soli
1 štipka mletého čierneho korenia
200 g rímskeho šalátu
1 ks zeleného jablka
100 g ananásu (z konzervy)
½ ks červenej cibule
2 ks jarnej cibuľky
4 lyžice koriandra
2 lyžice mäty
50 g klíčkov (napríklad sójových)
100 g ryžových rezancov
voda (na varenie)
kešu (na ozdobu)
Dresing
3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
2 lyžice rybej omáčky
2 čajové lyžičky hnedého cukru
2 ks čili papričky
1 čajová lyžička sezamového oleja
1 čajová lyžička olivového oleja
1 čajová lyžička sójovej omáčky
25 g zázvoru

Postup

1

Kožu na kačacích prsiach narežeme tak, aby sme vytvorili krížový vzor. Následne ju z oboch strán ochutíme soľou a korením.

2

Kačicu položíme kožou nadol na rozohriatu panvicu s olejom. Takto ju opekáme, kým nie je koža zlatohnedá a chrumkavá (asi 5 minút). Otočíme ju na druhú stranu a opekáme 5 minút. Otočíme ju ešte raz kožou nadol a opekáme ďalšie 2 minúty. Následne ju vyberieme z panvice a necháme 5 minút odpočinúť. Potom mäso nakrájame na pásiky.

3

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.

4

Do veľkej misy dáme umytý nakrájaný rímsky šalát, nakrájané jablko, ananás, na plátky nakrájanú červenú cibuľu a nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku. Pridáme očistenú a na pásiky nakrájanú mrkvu, klíčky, nasekaný koriander a mätu. Premiešame.

5

Pripravíme si dresing. V miske zmiešame limetkovú šťavu, rybaciu omáčku, hnedý cukor, nasekané čili papričky, nastrúhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej a sójovú omáčku. Poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili, a zalejeme šalát dresingom. Pridáme ryžové rezance a premiešame.

6

Šalát rozdelíme na taniere, pridáme kúsky pečenej kačice, kešu orechy a podávame.

7

Tip: Kačacie mäso môžete vymeniť napríklad za bravčový bôčik alebo pri vegetariánskej verzii za tofu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept