Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
„Mäsové vývary sú najstráviteľnejšou formou bielkovín. Ak sú okrem mäsa aj z kostí, sú plné vitamínov a minerálov. Kurací a slepačí vývar vývar výrazne uľavuje pri chrípke a nachladení. Thajská kuracia polievka je zaujímavou obmenou. Obsahuje protizápalové ingrediencie ako kurkumu, zázvor, cesnak a čili, čo znásobuje pozitívne účinky vývaru. Taká polievka v zime rozhodne slúži ako perfektná prevencia,“ oceňuje polievku nutričná poradkyňa Zuzana Pavelková Šafářová.
Obvyklým spôsobom pripravíme vývar z kuraťa.
Mäso vyberieme a rozoberieme "ťahaním" na pásiky. Vývar precedíme.
Cesnak, zázvor, cibuľu, čili nakrájame na malé pásiky a spolu s kurkumou jemne orestujeme na panvici.
Podlejeme vývarom a prevrieme.
Pridáme kokosové mlieko a prevrieme.
Postupne pridáme limetovú šťavu a špenátové listy. Všetko spolu prehrejeme. Prípadne dochutíme.
Pridáme na tenké slížiky natrhané kuracie mäso z vývaru.
Do misky vložíme ryžové rezance, zalejeme horúcou polievkou.
Podávame ozdobené plátkom limety a bohato posypané čerstvým koriandrom.