Recepty Thajská kokosová polievka

Suroviny

kuriatko (na vývar)
2 strúčiky cesnaku
2 limetky
1 čili paprička
1 cibuľa (malá)
1 ČL kurkumy
zázvor (kúsok)
1 hrsť špenátových listov
koriander (čerstvý)
ryžové rezance (na podávanie)

Popis

„Mäsové vývary sú najstráviteľnejšou formou bielkovín. Ak sú okrem mäsa aj z kostí, sú plné vitamínov a minerálov. Kurací a slepačí vývar vývar výrazne uľavuje pri chrípke a nachladení. Thajská kuracia polievka je zaujímavou obmenou. Obsahuje protizápalové ingrediencie ako kurkumu, zázvor, cesnak a čili, čo znásobuje pozitívne účinky vývaru. Taká polievka v zime rozhodne slúži ako perfektná prevencia,“ oceňuje polievku nutričná poradkyňa Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup

1

Obvyklým spôsobom pripravíme vývar z kuraťa.

2

Mäso vyberieme a rozoberieme "ťahaním" na pásiky. Vývar precedíme.

3

Cesnak, zázvor, cibuľu, čili nakrájame na malé pásiky a spolu s kurkumou jemne orestujeme na panvici.

4

Podlejeme vývarom a prevrieme.

5

Pridáme kokosové mlieko a prevrieme.

6

Postupne pridáme limetovú šťavu a špenátové listy. Všetko spolu prehrejeme. Prípadne dochutíme.

7

Pridáme na tenké slížiky natrhané kuracie mäso z vývaru.

8

Do misky vložíme ryžové rezance, zalejeme horúcou polievkou.

9

Podávame ozdobené plátkom limety a bohato posypané čerstvým koriandrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept