Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na kačacích prsiach narežeme kožu na úzke pásiky tak, aby sme zároveň nenarezali mäso. Osolíme z oboch strán a položíme kožou nadol na panvicu, ktorá je vhodná aj do rúry. Panvicu zohrejeme na miernom ohni a mäso z každej strany opekáme 3 minúty, aby bolo rovnomerne opečené a pustilo tuk. Prebytočný tuk scedíme. Polovicou polievkovej lyžice medu pokvapkáme kožu kačacích pŕs, dáme ich do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme ešte 10 – 15 minút. Následne ich vyberieme z rúry, polejeme šťavou z panvice, preložíme na tanier a necháme 5 minút odpočívať.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenšie mesiačiky. Na druhej panvici rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme hrušky a opekáme 4 – 5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezmäknú. Odložíme ich nabok.
Medzitým si pripravíme dresing. V miske zmiešame vínny ocot, olivový olej, med, mleté čierne korenie a soľ. Poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Odložíme bokom.
Do tej istej panvice, v ktorej sme opekali kačicu, pridáme nakrájané vlašské orechy a zvyšnú polovicu lyžice medu a opekáme 1 – 2 minúty, kým sa vlašské orechy neobalia v mede. Odložíme ich bokom.
Na panvicu pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Rozohrejeme ho a pridáme kel a špenát. Restujeme aspoň 4 – 5 minút. Potom zeleninu odložíme nabok.
Uvarenú cviklu a kačacie prsia nakrájame na tenké plátky.
Na taniere naukladáme plátky cvikly a na ne časť kelu a špenátu. Pridáme kúsky hrušiek a potom plátky kačacích pŕs. Navrch nasypeme vlašské orechy a pokvapkáme ich dresingom.
Tip: Podávajte s opečeným ražným chlebom.