Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tekvicu ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno.
V hrnci rozohrejte maslo, pridajte cibuľu a smažte za stáleho miešania niekoľko minút.
Pridajte ryžu, citrónovú šťavu, stále miešajte a nechajte tekutinu odpariť.
Do hrnca pridajte vývar a miešajte. Keď sa vyparí, pridajte tekvicu. Znovu pridajte vývar a varte, kým sa nevyparí – jeho chuť by mala vniknúť do ryže. Opakujte, kým vám nezostane jedna porcia vývaru.
Keď bude ryža hotová, pridajte hrášok. Všetko ochuťte soľou a čiernym korením.
Pridajte poslednú porciu vývaru, dovarte ryžu, pridajte parmezán, lyžičku masla a všetko dobre premiešajte.
Rizoto by malo byť husté a lepkavé. Každú porciu ozdobte nadrobno nasekanou pažítkou a troškou parmezánu.