Recepty Tekvicové rizoto

Suroviny

1 pohár ryže
500 g tekvice
200 g hrášku (zeleného, čerstvého alebo mrazeného)
citrón (len štava)
biela cibuľa
pažítka
soľ
čierne korenie
50 g masla
100 g parmezánu (nastrúhaného)
1 l zeleninového vývaru

Postup

1

Tekvicu ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno.

2

V hrnci rozohrejte maslo, pridajte cibuľu a smažte za stáleho miešania niekoľko minút.

3

Pridajte ryžu, citrónovú šťavu, stále miešajte a nechajte tekutinu odpariť.

4

Do hrnca pridajte vývar a miešajte. Keď sa vyparí, pridajte tekvicu. Znovu pridajte vývar a varte, kým sa nevyparí – jeho chuť by mala vniknúť do ryže. Opakujte, kým vám nezostane jedna porcia vývaru.

5

Keď bude ryža hotová, pridajte hrášok. Všetko ochuťte soľou a čiernym korením.

6

Pridajte poslednú porciu vývaru, dovarte ryžu, pridajte parmezán, lyžičku masla a všetko dobre premiešajte.

7

Rizoto by malo byť husté a lepkavé. Každú porciu ozdobte nadrobno nasekanou pažítkou a troškou parmezánu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept