Recepty Tekvicové fettuccine

Suroviny

450 g fettuccine (odložíme 1 pohár vody z cestovín)
6 ČL masla
2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
1 hrnček maslovej tekvice (pyré)
ČL muškátového orieška
0.66 hrnčeka smotany 30%
1 hrnček parmezánu (čerstvo nastrúhaného)
1 ČL petržlenovej vňate (čerstvo posekanej)
soľ

Popis

Postup

Do hrnca nalejeme  vodu a privedieme ju do varu. Pridáme soľ a fettuccine. Varíme, až kým sú cestoviny uvarené al dente. Maslo roztopíme na miernom ohni a opražíme na ňom cesnak. Pridáme smotanu, parmezán, tekvicu a muškátový oriešok. Varíme, kým sa omáčka neprevarí a syr neroztopí. Prilejeme vodu z cestovín (asi 1/2 hrnčeka) a varíme, až kým omáčka nie je jemná a krémová. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a varíme na miernom ohni asi 1 – 2 minúty, kým nie sú cestoviny rovnomerne pokryté omáčkou.

Servírovanie:

Cestoviny servírujeme na veľkom tanieri, ozdobené petržlenovou vňaťou a parmezánovými hoblinami. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept