Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky ošúpeme a na mandolíne nakrájame na tenké plátky. Dáme ich do misky so studenou vodou a necháme aspoň 30 minút odpočinúť.
Medzitým si pripravíme omáčku aioli. V miske zmiešame žĺtok, pretlačený cesnak, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Za stáleho šľahania pridáme do vaječnej zmesi niekoľko kvapiek slnečnicového oleja. Pokračujeme v pridávaní kvapiek oleja a šľahaní, kým zmes nezačne hustnúť. Keď zmes vyzerá dostatočne prepojená, nalejeme do nej zvyšok slnečnicového oleja a následne v tenkom prúde a za stáleho šľahania olivový olej. Odložíme bokom.
Pripravíme si tatársky biftek. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zeler tiež nakrájame nadrobno. Mäso na tatársky biftek zmiešame so soľou, s bielym a čiernym korením, olivovým olejom a horčicou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, stonkový zeler, parmezán a pretlačený cesnak.
Zemiaky na čipsy scedíme a dôkladne osušíme kuchynskou utierkou. Na panvici rozohrejeme olej na 190 °C a postupne na ňom dozlatista osmažíme zemiaky (asi 3 – 4 minúty). Potom ich osolíme.
Na tanieri vytvarujeme z tatárskeho bifteku placku, pomocou lyžice urobíme do stredu jamku a umiestnime do nej žĺtok. Podávame s omáčkou aioli a domácimi čipsmi.