Recepty Tagliatelle s tekvicovou omáčkou a lesnými hubami

Suroviny

250 g cestovín tagliatelle (Tesco Free From bezlepkových tagliatelle)
30 ml olivového oleja
½ ks cibule
250 g hlív
250 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
1 ks tekvice hokkaido
200 ml bezlaktózovej šľahačkovej smotany
2 lyžice petržlenovej vňate
½ čajovej lyžičky soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka kurkumy (mletá)
1 štipka mletého zázvoru
voda
Na ozdobu
1 čajová lyžička oregana
1 hrsť tekvicových semienok

Postup

1

Tekvicu hokkaido prerežeme na polovicu, zbavíme ju semiačok, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť a varíme domäkka (približne 25 minút). Po uvarení scedíme.

2

Medzitým si na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dosklovita (asi 7 minút). Následne pridáme prelisovaný cesnak, očistené a nakrájané huby – hlivu aj šampiňóny – a štipku soli. Restujeme približne 10 minút dozlatista.

3

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

4

Uvarenú scedenú tekvicu zalejeme smotanou, pridáme zvyšnú časť soli, korenie, kurkumu a mletý zázvor. Rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu, privedieme do varu a povaríme aspoň 5 minút.

5

Tekvicovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, pridáme huby a ozdobíme čerstvým oreganom a tekvicovými semienkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept