Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tekvicu hokkaido prerežeme na polovicu, zbavíme ju semiačok, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť a varíme domäkka (približne 25 minút). Po uvarení scedíme.
Medzitým si na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dosklovita (asi 7 minút). Následne pridáme prelisovaný cesnak, očistené a nakrájané huby – hlivu aj šampiňóny – a štipku soli. Restujeme približne 10 minút dozlatista.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Uvarenú scedenú tekvicu zalejeme smotanou, pridáme zvyšnú časť soli, korenie, kurkumu a mletý zázvor. Rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu, privedieme do varu a povaríme aspoň 5 minút.
Tekvicovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, pridáme huby a ozdobíme čerstvým oreganom a tekvicovými semienkami.