Recepty Tagliatelle s kuracím mäsom, špenátom a sušenými paradajkami

Suroviny

1 balenie cestovín tagliatelle
2 lyžice olivového oleja
1 ks kuracích pŕs
2 hrsti špenátových listov
200 g sušených paradajok
200 g parmezánu
150 ml smotany 30%
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie

Postup

1

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Sceďte, ale nechajte si ½ pohára vody.

2

Na veľkej panvici rozpáľte olej, pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso, ochuťte soľou a čiernym korením a smažte asi 7 minút.

3

Na panvici s troškou olivového oleja osmažte nadrobno nasekaný cesnak. Pridajte smotanu, soľ, čierne korenie a polovicu nastrúhaného parmezánu. Varte na stredne silnom plameni asi 5 – 7 minút, kým omáčka výrazne nezhustne. Občas premiešajte. Pridajte špenát, sušené paradajky a varte na miernom plameni asi 5 minút, kým špenát nezmäkne. Na záver pridajte predtým osmažené kuracie mäso a cestoviny. Dôkladne premiešajte.

4

Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept