Recepty Tagliatelle Aglio Olio s paprikou a rukolou

Suroviny

1 citrón
1 PL olivového oleja
½ ČL soli
Cestovina
300 g cestovín tagliatelle
2 PL olivového oleja
5 strúčikov cesnaku
½ papriky
1 hrsť rukoly
150 g parmezánu (strúhaného)
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Tagliatelle Aglio Olio s rukolou a paprikou vás prenesú do slnečného Talianska. 

Postup

1

Cesnak nakrájame na tenké plátky. Citrón nakrájame na plátky, rozložíme na malý plech na pečenie, potrieme olejom, posolíme. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Upečené odložíme.

2

Cestoviny uvaríme podľa návodu, v dostatočnom množstve vriacej vody.

3

Opečieme cesnak v hlbšej panvici na rozohriatom oleji asi 2 minúty.

4

Do panvice postupne pridáme uvarené a zliate cestoviny, premiešame a pridáme soľ a korenie.

5

Preložíme do misy a pridáme na drobno nakrájanú papriku, rukolu a nastrúhaný syr.

6

Cestoviny podávame podľa chutí so šťavnatými pečenými citrónmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept