Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja. Pridáme očistenú a najemno nasekanú cibuľu a mrkvu a orestujeme ich na miernom ohni, kým nezmäknú a trochu nezhnednú. Pridáme pretlačený cesnak, štipku soli a tymian a restujeme ešte 1 minútu. Pridáme vývar, víno a klinčeky a dusíme na stredne silnom ohni, kým sa nezredukuje na polovicu. Precedíme a odložíme nabok.
Vo veľkej panvici zahrejeme zvyšný olej na vysokú teplotu. Hovädzie mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Položíme ho na panvicu a restujeme asi minútu z každej strany, aby sa zatiahlo. Mäso preložíme na dosku a každý kus zabalíme do kelového listu. V prípade potreby zviažeme kuchynským špagátom, aby všetko držalo na svojom mieste.
Obalené mäso vložíme do zapekacej misy a navrchu ho polejeme vínovou omáčkou. Pečieme 25 – 30 minút alebo dovtedy, kým teplomer na mäso vložený do stredu neukáže 55 až 57 °C.
Pripravíme si pilaf. Do hrnca vlejeme 3 hrnčeky vody, pridáme soľ a privedieme do varu. Potom pridáme mix divokej ryže, prikryjeme a znížime teplotu. Varíme asi 40 – 45 minút alebo dovtedy, kým sa voda nevstrebe a ryža nebude mäkká. Ryžu necháme trochu vychladnúť a potom ju zmiešame so sušenými brusnicami, nakrájanými pekanovými orechmi, sušenou šalviou a petržlenovou vňaťou a premiešame, aby sa suroviny spojili.
Podávame s hovädzím mäsom.