Recepty Steak na grile so zelenou salsou

Suroviny

hovädzia roštenka
soľ
čierne korenie
Suroviny na salsu
125 ml olivového oleja
75 g červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
20 g petržlenovej vňate
4 vetvičky mäty
2 PL červeného vinného octu
¼ ČL soli
¼ ČL čierneho korenia
½ citróna (len šťava)

Popis

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nahrubo nakrájame. Bylinky umyjeme a spolu so všetkými surovinami na salsu rozmixujeme.

Steaky necháme 10 minút odležať pri izbovej teplote. Mäso grilujeme z každej strany približne 4 minúty. Steak tak bude stredne prepečený. Necháme ho ešte chvíľu odležať a dobre osolíme a okoreníme. Nakrájame ho na tenké prúžky a podávame so zelenou salsou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept