Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Šunku najprv uvaríme vo vode spolu so zeleninou. V závislosti od veľkosti mäsa to bude trvať zhruba 2 – 3 hodiny.
Suroviny na glazúru roztopíme v hrnci a necháme redukovať, kým nezhustnú a zmes bude konzistenciou pripomínať sirup.
Uvarenú šunku potrieme glazúrou a napicháme do nej klinčeky. Pečieme pri teplote 200 °C približne 45 minút a občas potierame glazúrou, aby skaramelizovala. Hotovú šunku podávame so zemiakovou kašou dochutenou chrenom a žeruchou.
Malý tip: Vývar, ktorý nám zostane, môžeme zamraziť a použiť neskôr.