Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Najskôr oddelíme 3 žĺtky od bielkov. V miske vyšľaháme do tuhej peny bielky so štipkou soli.
Špenát rozmrazíme a prebytočnú tekutinu zlejeme. Pridáme 3 žĺtky, olej, múku a roztlačený cesnak. Následne ručne primiešame vyšľahané bielky.
Cesto rozvrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 10 – 15 minút podľa potreby.
Upečené a jemne vychladnuté cesto zrolujeme a necháme chvíľu odpočívať.
Zatiaľ čo cesto chladne, pripravíme si náplň. Tri vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame nadrobno. V miske ich zmiešame s Lučinou, topeným syrom, soľou a mletým čiernym korením.
Vychladnutú roládu opatrne odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou, znovu zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.