Recepty Špenátová roláda so syrovo-vajíčkovým krémom

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
120 g hladkej múky (Tesco Múka hladká pšeničná)
6 vajec (Tesco Čerstvé vajcia M)
450 g mrazeného špenátu (Tesco Špenát listový porciovaný hlbokozmrazený)
120 g nátierkového masla (syra Lučina)
180 g nátierkového masla (Syrokrém črievko)
Suroviny z domu:
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
1 PL rastlinného oleja

Postup

1

Najskôr oddelíme 3 žĺtky od bielkov. V miske vyšľaháme do tuhej peny bielky so štipkou soli.

2

Špenát rozmrazíme a prebytočnú tekutinu zlejeme. Pridáme 3 žĺtky, olej, múku a roztlačený cesnak. Následne ručne primiešame vyšľahané bielky.

3

Cesto rozvrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 10 – 15 minút podľa potreby.

4

Upečené a jemne vychladnuté cesto zrolujeme a necháme chvíľu odpočívať.

5

Zatiaľ čo cesto chladne, pripravíme si náplň. Tri vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame nadrobno. V miske ich zmiešame s Lučinou, topeným syrom, soľou a mletým čiernym korením.

6

Vychladnutú roládu opatrne odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou, znovu zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept