Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 175 °C.
Na hlbokej a ohňovzdornej panvici rozohrejeme na stredne silnom ohni olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme 5 minút, kým nezosklovatie. Pridáme pretlačený cesnak a necháme ho rozvoňať 1 minútu. Následne pridáme umytý špenát a restujeme, kým nezvädne (2 – 3 minúty).
V miske rozšľaháme vajcia s rastlinným nápojom, soľou a mletým čiernym korením. Vmiešame nastrúhanú mozzarellu.
Panvicu odložíme z plameňa. Pridáme vaječnú zmes a jemne premiešame.
Vložíme do rúry a pečieme 15 až 18 minút alebo dovtedy, kým stred nestuhne. Po upečení necháme frittatu chvíľku vychladnúť a následne ju nakrájame.