Recepty Špenátová frittata s Free From mozzarellou (bez laktózy)

Suroviny

8 vajec (veľkých)
50 ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného nápoja)
100 g mozzarelly (Tesco Free From)
½ ČL soli
1 štipka mletého čierneho korenia
2 PL olivového oleja
1 cibuľa (stredne veľká)
1 strúčik cesnaku
250 g baby špenátu

Postup

1

Rúru predhrejeme na 175 °C.

2

Na hlbokej a ohňovzdornej panvici rozohrejeme na stredne silnom ohni olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme 5 minút, kým nezosklovatie. Pridáme pretlačený cesnak a necháme ho rozvoňať 1 minútu. Následne pridáme umytý špenát a restujeme, kým nezvädne (2 – 3 minúty).

3

V miske rozšľaháme vajcia s rastlinným nápojom, soľou a mletým čiernym korením. Vmiešame nastrúhanú mozzarellu.

4

Panvicu odložíme z plameňa. Pridáme vaječnú zmes a jemne premiešame.

5

Vložíme do rúry a pečieme 15 až 18 minút alebo dovtedy, kým stred nestuhne. Po upečení necháme frittatu chvíľku vychladnúť a následne ju nakrájame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept