Recepty Špagety s krémovou omáčkou z pečenej zeleniny

Suroviny

500 g špagiet
350 ml smotany 30%
4 strúčiky cesnaku
olivový olej
morská soľ
čierne korenie
1 kg zeleniny
tekvica
mrkva
cibuľa

Popis

Uvedená cena je približná a závisí od aktuálnej ponuky.

TIP: Niekoľko kúskov pečenej zeleniny (mrkvy a tekvice) si odložte bokom, môžete ich použiť na ozdobenie naservírovaných porcií. Ozdobiť ich môžete aj čerstvou bazalkou a plátkami syra.

Postup

1

Tekvicu aj mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Očistíme cibuľu a prekrojíme ju na polovicu. Zeleninu premiešame s troškou olivového oleja, vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 20 minút.

2

Špagety uvaríme bežným spôsobom a odložíme bokom.

3

Do smotany na šľahanie pretlačíme očistený cesnak, pridáme morskú soľ aj čierne korenie a všetko spolu zmiešame v miske.

4

Pečenú zeleninu rozmixujeme s cesnakovým krémom, zohrejeme na panvici a v prípade potreby ešte dochutíme.

5

Krémovú omáčku podávame s uvarenými špagetami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept