Recepty Sobíci na špajdliach

Suroviny

600 g hladkej múky špaldovej
200 g práškového cukru
400 g masla (zmäknutého)
2 ČL vanilkového extraktu
1 vajce (celé)
2 vajcia (len žĺtky)
200 g horkej čokolády
50 g masla
praclík
lentilky (červené a biele)

Popis

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme 2 hodiny postáť v chladničke. Potom rozvaľkáme na cca 3 mm, vykrajujeme malé kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút na 180 °C.

Po upečení necháme vychladnúť. Dve sušienky plníme čokoládovou nátierkou, džemom či mletými orechmi zmiešanými s džemom. Necháme cez noc postáť v chlade a uležať.

Sobíci na špajdliachNa druhý deň do hotového koláčika vpichneme špajdľu a každý obaľujeme v rozpustenej čokoláde s maslom, ktorú sme si pripravili nad parou. Ozdobíme cukríkmi v tvare očí a nosa a praclíky vložíme do plnky v tvare sobích parohov.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept