Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Predhrejeme rúru na 170 °C. Steak nasolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom steak z každej strany asi 2 minúty prudko orestujeme. Ak nechceme, aby mäso bolo vyslovene surové a uprednostňujeme médium, dáme ho asi na 10 až 20 minút dopiecť do rúry pri 150 °C. Počas prípravy steaku sledujeme čas, aby sme ho prispôsobili kvalite a hrúbke mäsa. Steak podávame s batatovým pyré, ktoré si pripravíme rovnakým spôsobom ako z bežných zemiakov. Môžeme ho dochutiť nielen maslom, mliekom, soľou, ale aj korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Okrem toho steak vynikajúco chutí aj s restovanými šampiňónmi alebo zelenými fazuľkami.