Recepty Slávnostný hovädzí steak

Suroviny

4 ks hovädzích steakov (z vyzretého hovädzieho mäsa)
olivový olej
tymian
soľ
mleté čierne korenie
500 g sladkých zemiakov (bataty)
2 lyžice masla
1 štipka muškátového orieška
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice citróna (alebo limetka, len šťava)

Popis

Predhrejeme rúru na 170 °C. Steak nasolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom steak z každej strany asi 2 minúty prudko orestujeme. Ak nechceme, aby mäso bolo vyslovene surové a uprednostňujeme médium, dáme ho asi na 10 až 20 minút dopiecť do rúry pri 150 °C. Počas prípravy steaku sledujeme čas, aby sme ho prispôsobili kvalite a hrúbke mäsa. Steak podávame s batatovým pyré, ktoré si pripravíme rovnakým spôsobom ako z bežných zemiakov. Môžeme ho dochutiť nielen maslom, mliekom, soľou, ale aj korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Okrem toho steak vynikajúco chutí aj s restovanými šampiňónmi alebo zelenými fazuľkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept