Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a nahusto prešpikujeme prepolenými marhuľami a celými mandľami, pridáme aj tymian. Poriadne ju osolíme, okoreníme a z každej strany sprudka opečieme na olivovom oleji. Dozlata osmažené mäso podlejeme 2 dcl bieleho vína alebo vývarom a pod pokrievkou ho asi 20 minút dusíme, aby vnútri nebolo celkom surové. Keď to budeme mať, mäso vyberieme a do výpeku môžeme pridať lyžicu masla alebo 100 ml smotany na zjemnenie omáčky. Podávame so zemiakovou kašou. Na kocky nakrájané uvarené zemiaky vymiešame (nie ponorným mixérom, aby sa nelepili!) s horúcim mliekom, maslom a vanilkovou dreňou. Vanilkové semiačka vyberieme zo struku tak, že si ho priečne prerežeme na polovicu a semiačka jemne vyškrabeme. Prázdny struk môžeme vložiť do nádoby, v ktorej skladujeme cukor. Získame tak domáci vanilkový cukor.